Calle Rommehoppet!

<3 Love you! <3

Clara och Britney

Lite bilder på när Clara red Britney efter hoppträningen!
Visst är dom fiina?

Fler bilder från ridlägret!

Här kommer ännu fler bilder från lägret!! Snart är alla från dag 1 uppe ;)
Ridläger 2011

Mot Peace and Love!!

Nu sitter jag och väntar på mina sjusovare till reskamrater!! Skulle åka vid 7 men dom är aningens sena ;) Men förhoppningsvis ska dom vara här om en halvtimma eller så :D
Så då far jag iväg för en vecka!! Som ni förstår kommer uppdateringen inte vara på topp men ska försöka uppdatera duktigt med tidsinställda iallafall och kanske ett och annat mobilinlägg :D
Så ni får kommentera massor så jag har jättemånga roliga kommentarer att svara på när ja är tebax!!!
See ya!!<3

Ridlägerbilder!

Ytterligare mängder av bilder uppe!
Ridläger 2011 nr 2

Love is in the air!

Nu har jag ridit på båda min stjärnor! Skötte sig toppen! Calle var rätt stark men det gjorde inte så mycket :) red ut dom båda litegrann i skritt, trav och galopp :)
Nu får dom en veckas vila och har tömt deras boxar så får dom gå ute i veckan :) Hörde att det skulle vara jätetvarmt och eftersom jag inte är hemma är det bra om mina föräldrar slipper mocka :)

Nu far jag och syter till Marieberg för ja måste köpa en bikini till Peace & Love! Hittar bara mina överdelar... >.<


Mina goa kattungar går lösa i hela huset nu! Ska nog försöka mig på att fånga in busisarna! Annars kan nog vad som helst hända ;)


Borta bra men hemma bäst!

Imorse vad jag ute och gick med min stjärna till häst! Ska försöka gå med lilla B också ikväll om jag hinner och om det slutar regna!
Slutar om ca en halvtimma och då blir det hemfärd! Syster kommer hem från semester så vi skulle äta något tillsammans så får se om jag hinner mig ut på en tur till stallet efteråt :)
Imorn är jag ledig från jobbet så då blir det massa packade till Peace and Love!!! :D Superdupertaggad!!! Dock lite nervös oxå! Vad ska man ha med sig?! ... Men hoppas på att det blir bra! Får väll ta en shoppningrunda i Borlänge i värsta fall ;)
Jag, Calle och Ekan på träningen

Tävlingsrepotage

Heej!
Hann verkligen inte uppdatera igår! Kom hem från tävlingen och sen hann jag bara duscha innan vi åkte vidare för att grilla hos Cassandra och kom inte hem förräns 1 inatt... Sry!
Tävlingen gick iallafall rätt bra :) Lite blandade resultat :P
Men B kan man sammanfatta att hon inte kände sig trygg i blött gräs. Det hade regnat en del på natten och även innan första klassen startade och Britney kände sig inte säker med fästet. dessutom var det framhoppning på grus vilket gjorde att hon inte under känna på underlaget och blev ännu mer osäker. Gick helt okej i 110 men hon backade av rätt mycket och jag med så det blev lite i undertempo hela banan... I 120 som var ackumulatorhoppning tappade hon lite fäste i en sväng och vågade inte trycka av då... Lite trist men blir att träna på det :)
Calle däremot har inget emot gräs blött som torrt! Han är väll van i holland där dom flesta tävlingar var på gräs! Han blev snarare piggare! Vilket var lite oväntat att han blev stark när jag kom in på banan mot framhoppningen :P Men han skötte sig superduper och i 110 vann han! :D Superfiina priser då han fick ett segertäcke, pokal, presentkort på en bild, 500kr!
I 120 som då var en ackumulatorhoppning så hade dom satt jokerhindret som 3 stycken träplank på ca 130 och det såg inte så illa ut. Men sen när ja kom närmare såg jag att dom laggt en ca 5cm hög planka ovanpå den andra plankan :P haha, ramlade ju nästan av vinddraget :P
I den här klassen red vi hinder nr 7. var 5 långa mellan linjen 4-5 och 5 lite korta mellan 6-7 och det missade jag så kom aningens nära hinder nr 7 och han hann aldrig upp med bak. Men annars var han felfri och vi var första utanför placering :) 4stycken nollor var det :P duuktig häst!
Det var en superfin tävlingsplats med superfiina priser! Det var tävling i mitten på romme travbana där det var en grusbana och en gräsbana så kunde man rida fram på travbanan och den inre travbanan! Verkligen en tävlingsplats jag kan rekomendera!
Kommer lite bilder senare!

MOT TÄVLING!!

Nu far vi iväg mot tävling!! En trött Lollo men pigga och underbara hästar! Så jag piggnar nog snart till ska ni se!!
Wish me luck!!!

Bilder Pay and Jumpen

Nu ligger bilderna från Pay and Jumpen uppe där dom ska vara :D
Ni hittar dom här!
pay´n jump 21 juni

Är bara dom 300 första bilderna :) Dom andra bilderna från dom lite högre höjderna ska jag försöka få upp imorn :)
Intresserade av bilder? Mejla [email protected] eller [email protected]

Bilderna kostar 20kr och skickas via mejl :)

Midsommarfirande!!

Heej!
Red lilla B imorse!! Red henne lite skritt och trav och försökte få igenom henne med det vi jobbat på nu under dagarna :) OCh som alltid var hon grym! Gjorde allt jag sa! Underbar känsla på den hästen! <3
Sen har jag suttit på jobbet nu fram till 3 och ska skynda mig hem för att rida lite på Calle. Blir nog lite lungt som B eller rida ut litegrann :) För sen vid halv 5-5 far jag och Cassandra iväg på midsommarfirande med Maya och lite fler folk! Ska bli superroligt! Dock måste vi se till att komma hem inatt för jag ska iväg och tävla i Borlänge på Rommetravet och Cassandra ska agera chaufför imorn :P
Så imorn blir det ganska tidigt för tävling i Borlänge!! Supertaggad! Hoppas på bra väder för tävlingen är på gräs! och att jag har grym fotograf med mig då bilderna alltid blir så fina på gräs!

Bilderna från ridlägret

Nu ligger ca 200 bilder uppe från ridlägret :) Men datorn strular så får inte riktigt upp fler.... hoppas det löser sig snart :) Ska göra så gott jag kan!
Så det är bara att ta för er! Skriv gärna att jag har fotat och länka hit om ni tar bilderna :)
Ridläger 2011

GLAD MIDSOMMAR!!

GLAD MIDSOMMAR!!



Ridläger

Här kommer en lite summering av efermiddagen igår då jag inte hann med att blogga.
Vi började dagen med att invänta regnet som kom :) Kollade lite på film och åt pizza!! Mycket gott och uppskattat!
Sen kl halv 3 var det dags för småtjejerna att hoppträna lite! Det var Cornelia och Sally som red på sina ponnysar fast bara en halvtimma! Men det räckte nog gott och väl för dom små :)
Glada Tuff och Cornelia

Sen var det "Dressyrtjejerna" som hoppade :) Gick toppen tycker ja och alla var så positiva och glada :)
Hoppponnytjejerna var nästa och där missade jag tyvärr ganska mycket av deras ridning då jag själv fixade Britney för nästa grupp som blev storhästgruppen med en ponny. Där hoppade också jag också Cassandra från ungdomssektionen.
Britney skötte sig superduper här också!
Hon har verkligen gått toppen dom här 2 dagarna!! Hoppade bana 2 ggr på ca 120 och hon väntade hela tiden på mina signaler! Det var en gång jag backade in henne i botten i kombinationen och turligt nog så stannade hon då :P Men annars, hon var inte i en bom och hoppade upp sig toppen! Fick även hoppa hinder lite snett som kändes himla klurigt men inga problem för B! <3 sååå fiin!
Sen red Clara av henne litegrann!! Tyckte Clara skulle köpa henne för dom skulle nog passa super ihop! Britney är ju en väldigt snäll men känslig häst som skulle behöva en ryttare som Clara, som är positiv, mjuk i handen och som dessutom är van vid lite piggare hästar :) Dock tror jag inte dom ville ha en häst till :P men men...
Dock kan ja inte få upp några bilder på träningarna för min kamerasladd är hos Cassandra kvar.... Men det kommer!
Sen efter träningen var det dags för grillning och vi hade papporna satta vid grillen och blev en hel del folk! Var nog 30 stycken iallafall! På 8 deltagande barn :P superroligt verkligen! Så vi grillade korv och hamburgare och sen grillade barnen marmallows!
Efter grillningen blev det lite stafett föräldrar-barnen. Gissa vem som vann? ;) BARNEN SÅKLART!
Sen bara försvann tiden och vi fikade litegrann och några började dra sig hemmåt. Men vi åkte nog inte därifrån förräns vid halv 12! haha:P
Så tyckte det blev 2 superroliga dagar och jag hoppas att alla deltagare tyckte det också? Kul iallafall att lära känna lite nya och ha lite koll på vem som är vem när man läser på hemsidan :P
Ska försöka ladda upp massa bilder så ska jag länka till det sen! För blir lite väl mycket bilder att lägga upp allt här! Tror jag fotade ca 1500 bilder i onsdags och 800 igår så blev en del :P haha
Bild på B från i onsdags!

Johanna Scufca

Johanna Scufca har också en blogg! Hennes hittar ni här

GODMORGON!

Godmorgon alla glada!
Andra dagen på ridlägret idag och vi ska snart ta ut hästarna :)
Tur med vädret hade vi igår, desto mindre tur med vädret idag... regnar som attan här... Hoppas det går över... får se till att ändra om lite på schemat annars och köra lite "lekar" inne istället :)
Red iallafall Britney igår också kvart i 8 och hon var så hiimla fiin! Blir allderles varm av att rida henne! Hon sökte sig ned och kunde bära upp sig själv utan att springa iväg!!! Var superduper hela passet!
Sen kollade jag och Cassandra på baksmällan! Har ju sett 2:an på bio men har inte sett 1:an :P Men den var grym!
Cornelia och Sally på Tuff och Nisse
Nu ska ja som sagt ta ut hästarna :)
Hörs sen!

Filmer från helgen! Calle

Här kommer filmer från helgen och ni får Calle först :)

Lördagen:
Söndagen:

Finaste Calle!

Bild på Calle från träningen :) Kvart i 8 rider jag Britney :D

Alla kursmedlemmar samlade



Bilder från pay and jumpen del 2

Här hittar du resten av bilderna från Pay and Jumpen
Amanda Hellman och Dusty

Ridning Calle

Hej på er!
Nu är tyvärr kameran på vift.. tänkte göra en presentation på alla men har tyvärr inte bilder på alla...
Men dom som är med är:
Amanda Hellman
Wima Martinsson
Johanna Scufca
Ellen Eklind
Josefin Lundberg
Erika Lundin
Cornelia Wallenborg
Sally Vittvången
Nu har jag precis ridit Calle för Erika :) Gick toppen! Calle skött sig super men ja behöver träna massoor! ;)
Tränade mycket på att inte få honom hängandes i handen och att få med yttersidan och i slutet bar han upp sig själv riktigt bra!!
Så tänkte ta med mig Britney hit oxå och träna med henne mest för min egen skull :)
Nu tränar Cassandra med Paz och jag äter pastasallad :)
Dom fantastiska ledarna och Amanda Hellman
Sekreterare Sandra Bäcklund
Dressyransvarig Wilma Jeppson
Ekonomiansvarig Cassandra Lusth
Bilder kommer så fort jag får hit kameran! :D

Jagat ponny

Lyckats jagat ponny har vi hunnit med oxå :P

FÖRSTA GÄSTEN ANKOMMEN

Amanda Hellman och Little Dusty Wind

Bilder från Pay and Jumpen 21/6

Hej på er!!
Har blivit mycket bilder och filmer men ville ha upp allt från tävlingen innan lägret. För nu kan ni vänta er massor av bilder och annat kul onsdag och torsdag!!
Har fixat och redigerat massa bilder från Pay and Jumpen idag! Hann bara med en kamera idag då vi komhem vid halv 10. Men ska försöka fixa den andra kameran så tidigt som möjligt imorn :)
Bild på världens bästa Moa!!
För er som är interesserade av att köpa bilder:
Bilderna kostar 20kr/via mejl
Önskan om bilderna skickas till: [email protected] eller [email protected]
Då skickar jag ut vart ni ska betala och övrig info.
Hoppas ni gilllade bilderna!
Klicka här för att komma till albumet. Blev ett album i facebook för kunde inte skriva på bilderna och dom går ej att kopiera på facebook.

Bilder Mariefred Britney

Lite bilder på Britney <3 i Mariefred.

Filmer från helgen! Britney

Här kommer filmerna från söndagen med Britney

Riksmästerskap

Här får ni lite info på det jag håller på att kvala till nu och som är anledningen till att jag hoppat 110. Just för att jag ligger bra till i både 110 och 120. Vill då inte hoppa 130 och bli placerad för då får jag inte kvala i 110 :) Så det är tävlingen i Borlänge oxå jag har chans på mig att kvala sen är sista kvaldagen den 30 juni! Så ni får hålla tummarna för mig och Calle i Borlänge på lördag!! :D <3



Bestämmelser taget från ridsport.se

Kvalificering
Kvalificering sker i det egna distriktet. 
Respektive distrikt avgör hur kvalificering sker. Det kan vara i en distriktsfinal eller via rankinglista i TDB (Tävlingsdatabasen). Poäng enligt poängtabell i TR III. Poäng erhållna på samtliga tävlingar landet under året får tillgodoräknas, i de fall distrikt inte ordnar egen uttagning till Riksmästerskapet.

Ryttare får under föregående år och fram till årets final INTE ha placering i klass högre än en klass över den ryttaren väljer att starta i Riksmästerskap.

Exempel; om ryttaren väljer att tävla i 1,10-meter i Riksmästerskapet får ryttaren ha placering i 1,20-klass men inte däröver.
Till finalens högsta klass 1,30-meter, är ryttare med placering i klass högre än en 1,40-meter inte startberättigad.

Till final i respektive klass går det antal ryttare från varje distrikt som anges i nedanstående tabell. Antalet startande är proportionellt till antal licensierade ryttare i distriktet.
Poäng (om distriktet väljer att kvala ryttare via TDB) räknas från 2011-01-01 – 2011-06-30.
Distrikten informerar via sina hemsidor senast 2011-07-15 vilka ryttare som är kvalificerade till final samt reserver. (Aktuellt för Örebrodistriktet)

Ryttare är själv ansvarig att anmäla till final på rätt höjd och enligt  kvalificeringsbestämmelserna.

FINAL Som går 28-3 Juni/augusti.
Finalen rids utomhus. Finalen rids över 4 dagar.

Dag 1
1,10- 1,20- 1,30—hoppning bedömning A. Uppvärmningsklass

Dag 2 
1,10- 1,20- 1,30—hoppning bedömning 2 faser A:0/A:0
De 30 bästa på varje höjd går till final, övriga till consolation class

Dag 3 
1,10- 1,20- 1,30—hoppning bedömning 2 faser A:0/A:0
Consolation classes

Dag 4
FINALER
1,10- 1,20- 1,30—hoppning bedömningA:1a
30 startande per klass

Antal ryttare/distrikt på varje höjd
Blekinge  3
Dalarna  5
Gotland  2
Gävleborg  5
Göteborg Bohuslän 7
Halland  7
Mittsvenska  4
Norrbotten  3
Skåne  16
Småland  10
Stockholms Län 14
Södermanland 4
Uppland  6
Värmland  4
Västerbotten  3
Västergötland 11
Västmanland  5
Örebro Län  4
Östergötland   7

 

 

Spännande va?


Cuper på G

Ja, jag tänkte berätta lite om cuper som jag kvalar lite till nu.
Det som är aktuellt är ju Lamicell cup som är klart och blir final 5-7 Augusti!! SÅ KUL!
Men sen är det Riksmästerskap som dom kallar "SM" i 110, 120, 130. Dvs ett SM för dom som inte hoppar riktiga sm. Dit går dom 4 bästa i varje klass från Örebro distriktet vidare till Hammarö helgen innan dsv 28-3 Juli/augusti.
Eftersom jag inte har någon placering i 130 kan jag kvala i 110,120 och 130. Men jag ligger bäst till i 110, 120 och därav att jag valt att hoppa det nu i helgen och i Borlänge. Sista kvaldagen är nämligen den 30 Juni :)
Sen har jag också anmält mig till Agriahoppet som är en stilbedömningstävling som går i 120 och där finalisterna får rida i Globen.
Kan skriva lite kort om cuperna i några inlägg om det är interessant? :)
Calle färdig för Lamicell Cup Finalen! Foto: Emma!!! <3

Walk on the road

Hej på er!
Var ute och gick med Calle idag :) Britney fick vila idag och får gå ut och gå imorn :)

Så här ser Calles vecka ut:
Måndag: Gå ut i skogen
Tisdag: Vila
Onsdag: träning för Erika
Torsdag: UT
Fredag: Lite lungt pass på åker eller paddock
Lördag: Tävling Borlänge 110 och 120
Söndag: Skritta ut
Britneys schema:
Måndag: Vila
Tisdag: Ut och promenera
Onsdag: Longera med pessoalonge
Torsdag: Hoppträna (hoppas på att hitta lite knappar med hackamoret)
Fredag: Lungt i paddocken, stämma av lite inför imorn
Lördag: Tävling Borlänge 110, 120
Söndag: Lung tur i skogen

Efter den här tävlingen ska dom få en veckas välförtjänt vila under tiden jag är på Peace and Love! Juli ska förövrigt bli en lugn tävlingsmånad framförallt eftersom att Calle hoppar i Hammarö sen :)
Ikväll efter jobbet kommer Cassandra hit ska vi handla massa till ridlägret onsdag och torsdag :) Ska bli superkul och lita på superuppdatering!! :)

Bilder Mariefred

Här kommer lite bilder från Mariefred :) Regnade som attan på söndagen så bilderna blev lite suddiga ibland men inte så illa :) Vi börjar med ett inlägg med Calle :)
Jesper Nordstedt och Orchis :)
Peder och Kelly :)

P&J på Wittvång

På tisdag är det Pay and Jump på Wittvång :) det börjar klockan 4 och sen framåt från 30-120. Många som kommer??
Vi kommer iallafall ha ungdomssektionen på plats för att fota. Jag jobbar tyvärr men sköter lite förarbete och efterarbete med bilderna istället. Så nu har jag precis gjort en lapp att sätta upp lite överallt på Wittvång för att visa folk att vi fotar :)
Så här ser den ut:
Vad tycker ni om den? funkar den?
Så nu hoppas jag att ni är massor som kommer för att hoppa så vi får några snygga ekipage att fota! Bilderna kommer jag sen länka härifrån så håll utkik på onsdag eller något då jag hoppas att kunna göra klart dom rätt fort :) Dock har vi i Ungdomssektionen ridläger för ungdomarna onsdag och torsdag men ska försöka hinna få upp dom på tisdag eller under onsdagen :)
Nu ska jag ut och måla i nya "lägenheten" See Yaa

Superhelg!!

Hej på er igen! Nu har vi precis ätit på Mc Dounalds (typisk efter tävlingsmat när man inte ätit speciellt bra på hela dan :P)
Gick verkligen super idag med båda hästarna och dom var superfina! Prövade ett Cypriumbett på Britney som inte funkade alls så bytte tillbaka till hackamore idag och vilken skillnad!! Och vilka superdupersprång hon gör då! Känns som hon tar för sig lite mer och verkligen hoppar med kroppen! Urfiin var hon idag och var felfri i både 110 och 120 och 5:a i båda! Kunde dock inte svänga henne så bra med hackamoret men hon känar på sin vägvinnande galopp istället! åh, vad jag älskar den hästen!! <3 Nu vill ja ju ha kvar henne o inte sälja!! :(
Calle var superfin idag oxå! Hoppade toppen toppen! Var felfri i 110 och en delad andraplats. I 120 hade han ett ner, en ganska litet pet och jag höll han lite in i hindret så han rev med bak. Han var nog också lite trött efter en sån toppenhelg han gjort!
Så nu är vi på väg hem alla väldigt trötta men glada och känns super med cuperna jag deltar i! Kan skriva lite om vad det är jag är med i så ni vet nu när jag samlat lite poäng :)
Här får ni lite bilder på Britney igår som fick gå in på prisutdelningen när Calle var 3:a.
ÅH jag älskar det nya pannbandet jag fick i veckan från kyro! Visst är det snyggt?
Hoppas ni har det lika bra som jag i regnovädret!! Regnar som attans här på motorvägen >.<

Tävlingstajm

Nu är vi på väg mot tävling igen!! :D hoppar först av alla dvs kl 9 med Calle :) hoppas på att jag hinner med att knoppa honom innan för jag tog ut dom igår :) Wish me luck! <3

Tävlingsrapport Calle!

Nu har vi varit inne i Mariestad och ätit lite och sitter nu i bilen på väg till moster och kusin :)
Tävlingsdagen var iallafall helt okej :) Red Calle i 120 som skötte sig toppen! Rätt seg och tung på framridningen och även på framhoppningen men vaknade till på banan! Det negativa med att hoppa fram och rida fram i ridhus... för vissa funkar det ju toppen, som Calle blir ju bättre, men det blir svårt att ställa om sig själv på det. Kändes iallafall bra. Hittade lite för många lite kortare distanser och gick då inte så fort men lyckades svänga lite ialalfall. Är nöjd med ritten men jag satt och backade lite på honom och red aldrig helt framåt. Men Calle var fin iallafall och felfri :) en 3:je plats blev det :)
Ska försöka få in film imorn eller ikväll vi får se :)
Nu laddar vi inför imorn då det blir 110 och 120 :D
Har ingen bild nu för uppladdningen krånglar men ni får en på underbara Calle som kvalade till Lamicell!

On my Way!!

Nu är jag på väg till tävling i Mariefred med 2 hästar i bak! Det är jag, mamma och syster och hund som är på vift :)
Har med mig mig Mac Book så bloggar från bilen och har precis passerad Arboga och tror vi kanske har någon timma kvar eller så :) Jobbade igår till 3 men fick lite sovmorgon imorse så gick upp vid 8 och knoppade Calle innan vi åkte :)
Idag hoppar båda hästarna en varsin 120 A:0 och dom är starnummer 21 med Calle och 36 med Britney. Mycket smarta som sätter så jag har 15 hästar emellan mig med typ 40 starter :S vet inte riktigt hur man tänker där... Tur att jag har världens bästa hästskötare!
Hoppas på att Alice agerar fotograf också så blir det lite bilder ikväll om jag får tid :) Sover hos älskade kusin Martina och moster Maria och ska bli supermyys att träffa dom igen! <3
Hör av mig igen när jag har hoppat klart!!
Puss och Kram alla underbara läsare!!

Regn, regn, regn...

Hej på er! Bloggar från mobilen idag oxå :) idag regnar det som Attan här >.< red Britney i regnet som skötte sig super! Prövade ett cypriumbett i tredelat idag. Hon gick jättebra och velar lite om hagels hoppa henne på det eller hackamoret Imorn... Får se lite men vill gärna rida med bett om det funkar! Calle gick vila sig i form till tävlingen då ja var helt genomblöt! Men han brukar inte ta någon skada! Nu jobbar ja i kiosken med Taava till 8 och sen vidare till Frimis och jobba! Superskojj men kommer nog vara lite trött Imorn :P Hade bra alla!! <3

Lollo lost i sadeldjungeln...

Jag är så sugen på att skaffa mig en ny sadel!! Nu rider jag i en Prestiga gold star (tror ja den heter) som funkar bra och sen har jag en prestige silver star. Men är sugen på att köpa mig en rätt ordentlig "kvalitésadel". Vet dock inte vad för någon jag vill ha. Vore kul att ha en "egen" sadel som man kan rida på alla sina hästar och som har bra läder och håller länge :)

Prestige Arezzo! Snygg va?

Hört mycket gott om flera sadlar... Har ni några bra tips på sadlar? Har fått lite förslag på butet, prestige arezzo...
Behöver verkligen massa tips på bra sadlar! :D

Mobilinlägg

Hej på er! Blir ett Mobilinlägg då jag inte har tillgång till dator :)
Red iallafall Calle och Britney imorse. Hoppade dom lite. Bland annat en långsida med 3 långa och 3 korta. Dom skötte sig super! Hoppade Britney på hackamoret för planerar att tävla med det i helgen :) blev några gånger "halt" när det blev 3 korta och jg tog lite för mycket i henne. Hon tar hackamoret lite för bra och jag är inte riktigt med på det. Men hoppade super och det gjorde Calle oxå! :) så det känns bra! Calle är lite loj men ska få ridas ute på åkern Imorn hoppas han piggnar till på tävling sen :)

2 kattungar kvar...

Dessa 2 svarta stjärnor är fortfarande otingade.... någon som är interesserad? :D

Hejarramsor!!

Hej på er!!!
Nu behöver ja eran hjälp!! Den 30 juni är det final för div 3 tjejerna i ponnyhoppning!! Kommer tyvärr inte kunna vara med då jag är på Peace and Love då men har tagit mig an uppdraget att leta reda på massa hejarramsor!
Dock går det rätt segt att hitta massa bra! Är nämligen en hejarklackstävling och en pris för bästa hejarklack vilket vi ska se till att vinna!!
Så vad har ni för tips för att vinna hejarklackstävlingen och vilka är era bästa hejarramsor? :D
Bomba mig med tips!!!
En bra hejarramsa till Wilma och William kanske?

Z dräktig!!!

Wiii! Nu är Z fortfarande dräktig!
På väg hem från Eklunda nu! Så nu får vi hoppas det håller i sig! :D

P&R på Wittvång!

Hemkommen sen 1,5 timma tillbaka från P&R. Supertrevligt och duktiga ekipage! Ser så fint ut med dressyr! Kanske borde börja ;) haha, fotade lite på dom duktiga ekipagen så här kommer några bilder :) Ni som red... vill ni ha bilder så kommentera med eran mejl så skickar ja :)

Dagens ridning

Red både Britney och Calle idag.
Britney red jag i paddocken med hackamoret och hon skötte sig toppen!! Mer framåt än hon varit dom senaste dagarna och jobbade på bra :) fiina hästen! <3
Calle fick en  uteritt och galoppera lite. Han har varit så himla loj och nästintill skänkeldöv senaste veckan och varit superseg... Som tur va vaknade han lite när vi var inne på banan i helgen :), men i övrigt har han varit jätteloj. Vet inte om det var pga värmen eller om han bara hade en trött period. Men nu ska jag försöka rida ut och galoppera och jobba honom på åkern och inte rida i paddocken i hopp om att han får tillbaka framåtdrivet igen :)
Nu sitter jag på jobbet fram till 8 och tänkte sen cykla iväg till Wittvång där klubben (Örebro RyttarTeam) anordnar P&R. Tänkte fota lite på dom sista ekipagen och hjälpa till att plocka bort :)
Hade bra alla!! <3

Changed plans

Lite ändrade planer från förra inlägget då det inte gick att få ledigt som planerat från jobbet. Så blir tävling i Borlänge bara den 25 och kommer inte sova kvar där :)

Rommehoppet!

Nu har jag anmält mig till ytterligare en tävling! Blir iväg till Borlänge till Rommehoppet.
Ska hoppa Britney och Calle 110, 120, 120 :)
Superskojj!! Det är tävling 25och 26 juni och sen stannar jag nog troligtvis kvar i Borlänge för att åka till P&L sen den 27 :D Nu är det massa som händer! Skojj skojj! :D

Tävling till Helgen

Nu till helgen är det dags för tävling igen! Då är det 2 dagars hoppning i Mariestad och vi kommer sova kvar! Ska bli supermysigt då det inte är så ofta man är iväg på meeting! Det blir Britney och Calle som hänger med.
Britney ska hoppa 120,110,120. Väljer att inte hoppa 130 på henne eftersom vi har lite bettproblem nu eftersom det var problemet i helgen. Så då får hon gå lite lägre så jag kan känna lite och pröva mig fram vad hon går bra på. ¨
Calle Calle ska även han gå 110, 120, 120. Han var anmäld till 130 men pga av lite kval och sånt tll lite cuper som jag har på gång. (kan nämna mer om det när jag vet hur jag ligger till i dom) Så väljer jag att hoppa 110 istället för 130.
Hoppade i Mariestad förra året och tycker det är en mysig tävlingsplats. Dock är framhoppning och framridning i ridhus vilket drar ner himla mycket. Det blir en helt annan sak att hoppa inomhus och man får svårt att känna hur hästarna känns för dagen då dom kan ändra sig mycket när dom kommer ut på en större utebana. Men men... går nog bra :)
Så vi åker ner på lördagen. Vet ännu inte vilka som åker ner. Någon villig hästskötare? Blir nog mamma och jag iallafall. Men vi har inte riktigt planerat sovplats heller så kanske blir i bilen eller transporten får vi se :)

Film PW från Viby

Här kommer PWs film från Viby förra helgen som har varit lite krångel att ladda upp. Var iallafall div 2,5 105cm och felfritt :D

Filmer från helgen!

Här kommer Calles filmer från i helgen! Missade att filma Britneys första och sen missade vi början i andra 120. Så kassa filmer på henne och när jag hoppade PW så var bara sofia och jag där så då funkade inte att filma. Men som sagt var proffsfotografen Emma där så hoppas på massa fina bilder iallafall!
Haha oj calle som aldrig brukar titta tyckte helt plötsligt att vissa hinder var lite läskiga :P haha men väldigt lite pet och trist då vi vunnit annars... Men man har inte alltid turen på sin sida. Kom lite stort in och blev aningens kort.

Lamicell Cup

Foto: Emma
Fiinaste Calle under ärevarvet till Lamicell Cup! :D

Sovmorgon!

Hej på er!
Tog lite sovmorgon idag för har inte sovit mycket den här helgen! Har varit ute och mockat i stallet men fixar hästarna efter jobbet ikväll :) Så nu åker jag iväg och jobbar från 11-18 :)
See Yaa

Keep on walking!

Hej på er!
Nu är jag hemma från tävlingen och har fått i mig lite mat. Så här kommer en resumering över dagen.
PW hoppade 110cm och skötte sig super!! Fick lite dålig galopp i början och tror hon missade att det var en oxer och hoppade lite kort så ett ner på första men sen felfri resten av banan. Blev mycket väntande inne på framhoppningen så vi var nog inte helt igång. Men börjar på en bra känsla på henne nu och känns som jag har koll på avstånd och galoppen nu :) Superroligt!!
Britney hoppade 2 stycken 120. I första klassen ville hon inte alls. gick inte fram för skänkeln och dog inne på banan. Vet inte riktigt vad det kunde vara men bytte iallafall till hackamore till nästa klass och vilken skillnad!! Nu hoppade hon runda språng och hade ett helt annat framåtdriv. Vet inte riktigt vad bettet gjorde för skillnad men stor skillnad blev det iallfall. Vet att hon har haft lite sår i ena mungipan som kan ha kommit upp lite och därav hennes ovilja fram när jag tar i henne. I andra klassen var hon iallfall super!! Fick ett stopp/missförstånd då jag tog lite mycket i henne på en linje men resten av banan var super! Har inte hoppat henne så mycket med hackamore så visste inte riktigt hur mycket jag kunde ta :)
Calle hoppade 110cm lamicell cup och 120. Vilken häst!!! Gjorde 2 toppenrundor idag!!! Så pass bra att vi vann stilbedömningen och distriktsfinalen i Lamicell Cup!!! :D Så galet roligt!! Fick 65/70p och 2:an hade 55/70p!! Han var verkligen toppen! I 120 var han också jättefin men rev tyvärr ut ur kombinationen. Ett litet pet som knappt hördes vilket var lite surt då vi annars vunnit. Nu blev vi 9:a och placerade. Inte jättemånga felfria då banan var 12 hinder och 14 språng.
Så totalt sett en bra dag men bra rundor och jag känner mig jättenöjd över dagen även om det inte blev rosettregn över oss :)
Har tyvärr inga bilder på min kamera med Emma fotade så ska försöka få lite bilder av henne så får ni se :)
Så nu ska jag läsa på om lamicell cup och när finalen i Hammarö är :D Sen ska jag iväg och jobba på frimis inatt oxå :) Lollo blir aldrig trött...
Hoppas ni har det toppen alla!! <3

MOT KUMLA! :D

Nu far vi iväg mot Kumla med Britney, Calle och PW! Håll alla tummarna ni har! Duktiga Emma följer med och fotar även denna gång så hoppas på mängder av bilder på alla hästar! :D

Showtime!

I helgen blir det tävling i Kumla med alla 3 hästarna! Tävlingen går i Kumla Ridklubb på deras stora utebana.
Är tävling på Lördag och Calle hoppar 110cm och 120cm. Det är distriktsfinal i Lamicell cup som Calle ska starta. Det är stilbedömning och den bästa junioren och senioren går vidare och får hoppa finalen i Hammarö! Vore superskojj så får se till att vi båda visar oss från våran bästa sida!
PW hoppar bara 110cm och startat ganska tidigt i klassen! Ska bli superkul! Hon har gått så himla bra nu dom senaste tävlngarna så känns jätteroligt!!
Britney ska få gå 2 stycken 120 cm. Första som en A:0 och den andra 2 faser. Hon har gått rätt bra nu hemma så ska bli roligt att komma ut och hoppa igen! var ju en månad sen sist!! Gosh va tiden går fort!!
Så ser min tävling ut på lördag! massa hästar och massa klasser! Precis som det ska vara!
Så här fiin ska Calle vara i helgen med knoppar! Hoppas han går minst lika bra som i Västervik också! Håll alla tummar!! <3

Hemma!

hej på er!
Skriver nu för blir alltid lite uppskruvad och får svårt att somna efter att ha jobbat på Frimis! Trots att man är trött är det svårt att varva ner ordentligt.
Idag var det som sagt studenten!!! Vilka minnen! Saknar det som attan!
Hann inte vara uppe på stan för jobbade i kiosken mellan 11-20. Men fick se alla goa o glada studenter när jag jobbade på frimis iallafall och guu va roligt dom hade! :) Och jag oxå! Mycket att göra men superroliga jobbarkompisar och älskar verkligen den arbetsplatsen! :D
Men nu ska jag verkligen försöka sova så jag iallafall hinner sova ett par timmmar iallafall! :D
Godnatt!! <3

Tävlingsplanering

Tänkte ni skulle få ta del av min tävlingsplanering för Juni iallafall.
Alla 3 hästarna hoppar nu i helgen i Kumla. Sen anmälde jag mig igår till Mariestads RK. Dom har meeting där 18-19 Juni. En jättefin tävlingsplats dock med framhoppning inomhus men en fin bana och fina stallar. Så det ska bli kul! Ska bo hos moster och kusin så tajmar in det eftersom det aldrig finns tid annars ;)
Sen får dom ha det lite ledigt då det är midsommar och veckan efter far jag iväg på Peace & Love. Någon mer som ska dit?
Sen har jag iallafall planerat in de 22-24 då det är tävling i Kumla igen! Får se om det blir någon tävling innan det om jag lyckas få in det :)
Men juni är iallafall helt planerad. Sen beror det lite på för Britney hur det blir med säljandet och så men Calle är planerad för tävlingarna iallafall.

Tävlingsdags i Kumla

Superladdad för tävlingen imorn!!! :D
Foto: Emma
Någon mer som ska dit och tävla eller fota eller något sånt?

Stallplats?

Stallplats uthyres 1,5 mil utanför Örebro.

Nu har vi en stallplats ledig i stallet. Stallet består av 5 boxar, foderförråd, uppvärmd sadelkammare, kaklad spolspilta, Toa (som ej är helt klar än), paddock med hindermaterial, sommar/vinterhagar.

Stallet är ca 2 år och i mycket fint skick.

Det som ingår är strö, havre, betfor, hö, utsläpp, insläpp och alla fodringar.

Det är beläget knappt 5 minuter med transport från Wittvångs Gård med ridhus. Även ridavstånd.

 

Det är ett mysigt stall med stora och fina sommar och vinterhagar.

 

Söker ni stallplats eller vet någon som gör? Kontaka mig på bloggen alt mejl [email protected].

 

Kan lägga ut fler bilder om det finns intresse?

 

Pris: 2000kr

 

 


Film PW från 1m

Här kommer filmen från PW i 1m. Var krångel att få upp lagklassen men det kommer :D

Fler bilder av Emma

Fler bilder från Emma!!!

Restless

Idag fick båda hästarna vila!
Lämnade plasma vid halv 9 imorse så fixade stallet på morgonen men hann aldrig med att rida dom.
Men sen åkte jag vidare till jobbet för att jobba till 8 i kiosken. Så hästarna hanns aldrig med men får se till att ta dom imorgon istället. Då blir det nog lite hoppning för båda 2 på schemat. Stämma av lite för helgen!
Nu ska jag fortsätta att kolla lite på en film som jag påbörjat!
Har ni gjort något skojj idag då?

Fler bilder Viby

Hej på er!
Har fått ännu fler underbara bilder på PW från Emma! TACK EMMA!
Visst är dom superfiina!?
Tycker verkligen ni ska kolla in hennes fotosida dår alla hennes bilder samlas! En superduktig och ambitiös tjej med superfina foton!

Blev ganska många foton men när dom är så fina gör det väll inget? ;)

Bilder Viby 4/5

Här kommer lite bilder på lovely PW! Såå himla go är hon! Tack Sofia för jag får rida henne!!


duktiga div 3 tjejer!!

Hej!
Hann inte uppdatera igår för åkte iväg på grillkväll med lite klasskompisar! Var supermysigt och jätteroligt att träffa några av dom iallafall! Tack alla!! Och en toppengod rabarberpaj som Malin gjort!!
Men ponnytjejerna var superduktiga igår!! I framhoppningsklasserna gick det lite sisådär. Ponnysarna behövde kolla runt lite på banan och se hindrena lite nogrannare. Men alla tog sig runt med helt okej resultat!
I lagklassen var Wilma och William felfri! Lupin hade ingen lust att hoppa klart banan utan tyckte att banan var slut efter hinder nummer 3 och drog mot utgången så Julia fick lägga en volt, Johanna och Raindrop red en superfin nolla och red finast av alla och vann en träning för Niklas Jonsson, Karolina och Lago fick ett pet men annars en bra runda. Så helt okej resultat men tyvärr var det 4 lag felfria och sen gick det på stilen så sjönk ner till en 6:e plats av 11 lag. Men superduktiga tjejer och superrundor!! Så stolt lagledare! Vet inte riktigt hur vi ligger till inför sista omgången men vann första och kom 6:a nu.  Sista omgången är den 30 april.
Här är lite bilder på dom duktiga tjejerna!!
Julia Pålsson- Lupin
Karolina Schiöld- Källstorps Lago
Wilma Martinsson- William
Johanna Scufca- Raindrop
Hade även duktiga Lisa Jonsson på plats som vann LC med Laden!! Grattis!!

Viby dag 2

Hej på er!
Hann aldrig uppdatera igår för kom lite besök och sen var jag iväg på avskedsfest på kvällen!
Men PW var bäst iallafall! Felfri och 2:a i 1m och felfri i laget! Dock ingen placering för laget! Men jag skriver en nogrannare rapport när jag kommer hem för nu bär det av til viby idag igen för att vara lagledare åt div 3 ponnysarna :) Superskojj! Dom vann förra omgången så ligger himla bra till och dom är så duktiga så det borde inte vara några problem att behålla den platsen! Så återkommer när jag är hemma igen!

Bilder Calle! 2/5

Lite bilder från när jag hoppade Calle :)

Viby here we come!

wii va laddade vi är!! Nu åker vi och tävlar! :D
Duktiga Emma som fotat! Så även idag! :D

Anmäld till tävling!!

Hej på er!
Hoppade Britney idag! Men gick lite sådär... hon skötte sig men jag blir lite ofokuserad och kom aldrig till ridning >.< Blir lite så när ja varken tävlat eller tränat på länge... MÅSTE bli ändring på!
Longerade Calle också som skötte sig men han tyckte det var lite jobbigt i den värmen vi hade idag ;) Underbaart!
Imorn blir det tävling i Viby med PW :) Ska hoppa 1m och sen laget. Blir spännande! Får med mig Emma att fota så blir nog massa bilder! :)
Så kanske inte den bästa uppdateringen imorn men har tidsinställt inlägg iallafall.
nån som vill ha världens sötaste kattungar? 2 svarta kvar :)

Soft up stigbyglar

Tycker dessa soft up stigbyglar är så himla snygga!! Sticker ut lite men ändå inte för mycket! Skulle behöva köpa mig ett par nya stigbyglar! Dock är jag nog inte redo att betala nästan 2000 för ett par stigbyglar... Tyvärr får dom nog ligga kvar i önskelådan en evighet tills jag vinner på lotto eller något :)
Vad tycker ni om dom? Visst är dom snygga?
Källa : Segcompany

Film från finalen Västervik

Här kommer filmen från 120 första dagen i Västervik! Fin fina hästen! <3
Här får ni också en film på bästa lagkamraten Moa som lyckas få över sin lilla Alice över 130 banan trots att alice inte alls ville hoppa linjen nr 2-3. Duktig Moa! :D <3

Old is new...

Nu ska ni få se vad jag har hittat!! Det var ett tag sen jag hittat dom men har fixat iorning dom och grejat. Jag har nämligen hittat en guldgruva med massa hästsaker uppe på våran vind! Mängder av lokselar, gamla körträns, draglinor etc. Tror dom måste ha haft värsta jordbruket med hästarna!
haha, iallafall om jag får fantisera! För det var nog nästan 10 lokselar däruppe och hittade också 2 superfina! (OBS! Superfina innebär att dom även var delvis gråa av allt damm och allt skit dom fått på sig i sina dagar) Smörjde upp dom och sen tog vi med dom under våran tur till Loke!
Här får ni se hur dom sitter på Loke. Var inte ens ett alterlnativ att pröva på mina sporthästar som skulle drunka i dessa huvudlag :P Så tänk tillbaka ganska många årtionden så håller ni inte med mig att dom var sjukt snygga?

Hoppning med PW

Lite bilder på hoppning med PW :)

Ridtur på schemat!

Nu blir det ut och hoppa PW :) hörs sen!
<3

The hangover part II

Hej på er!
Nu är jag hemma efter att ha jobbat til 8 och sen varit iväg på Bio med Cassandra! Såg The Hangover part II och den var sjukt bra! Har dock inte sett 1:an än men fick en ganska grundlig förklaring över vad som hände och vem som var vem så jag hade lite koll. Och kan säga att den var så sjukt sevärd! Galet bra! haha, skrattade en massa!
Sen kom vi hem o gosade lite med mina knaskatter! Dom är så söta! Dom älskar mina sovbyxor som är lite vida där nere! Dom klättrar hela tiden och jagar mig :P
Imorn ska jag hoppa PW lite så allt känns bra inför lördag :) Då är det tävling! Får hoppa in i div 2,5 laget med henne så det ska bli kul! Hoppar nog 1m och 105 (i laget). Tänkte hoppa 110 men det hade dom inte >.< Ska bli superskojj!
Dessutom ska jag vara lagledare till div 3 laget med dom duktiga ponnytjejerna på söndag! Fick ursnygga schabrak till dom idag så nu kommer dom vara snyggast i Viby! Dom vann första omgången så hoppas på favorit i repris på Söndag! Och självklart har jag kameran med mig och ska fota som bara den! :D
Ne, nu måste jag nog sova om jag ska ta mig upp imorn bitti :)
Puss och kram
Lollo

RSS 2.0