Tävlingsutvärdering!

Jo blev 120 consulation class (dvs typ B-final... dom som inte gick vidare till finalen får hoppa consulationclass) eftersom det inte var några startande i 130 klassen. Och tänker inte gå in så mycket på det som hände men kan kort säga att det var dels missuppfattning av relgerna, sekretariatet sa annat än vad som stog i reglerna, protester som kommer från "nära stående" som vill sätta mig i skiten. Men hur som blev det ingen final i 110 riksmästerkapet utan fick leva på att jag själv vet att jag vunnit båda kvalen och att hästen gått super!

I 120 klassen iallafall var hon jättefiin! Hon räddade mig en del idag då jag inte riktigt fick den rytmen som jag hade dom andra dagarna men eftersom hon är bäst går hon in och vinner ändå! Superduperfiin var hon och fick gå in i täten på sitt 3:e ärevarv det här meetingen! Om hon var glad! Stod som ett ljus första ärevarvet men den här gången var det svårt att hålla sig för henne! haha :P men hon gör aldrig något dumt! Vill bara gärna inte stå still under hela cermonin ;) Så täcke fick hon med sig iallafall och hon har visat att hon är bäst! <3
Nu är vi på väg hem och sitter i bilen! Sen ska vi iväg till Cassandra och äta :)
Bjuder på lite bilder från idag :)


Mina bästa!! <3

Så underbara hästar!! <3

Obeskrivligt fanastisk häst!!

Trots allt skit igår och 4 dagars hoppning så gick det toppen för oss! Blev ändrade planer då inga anmälde sig till 130. Så blev 120 consulation och vi vann!!! Älskar hästen mest!! Felfri och superfiin! Segrade alla klasser under helgen även om det inte längre står på pappret... Kommer med mer info sen...

Älskade underbara häst! <3


Dagens tips!

"Rida med handhäst kan vara ett bra sätt att motionera en konvalecent häst eller en unghäst vid att komma ut och se sig omkring. Om handhästen har träns, fästs tyglarna upp i käkremmen eller kring stigbyglarna. Sätt ett delta i tränsringarna och fäst med ett grimskaft i det. Man kan också använda grimma och grimskaft.Ändrade planer

Pga massa skit och falskhet hoppar vi imorn 130 consulation class! Orkar inte ta och skriva det i bloggen då jag vet att vissa av dom läser...

Dagens tips!

"En osäker häst som ska vänjas vid att lastas, går lättare in i transporten om du lägger in lite hästgödsel. Då luktar det hemma och hästen övervinner lättare sin rädsla."Britney fortsätter vara grymmast!!

Gu va jag älskar denna häst!! Lite sämre ritt idag men felfritt ändå!! Var en bed A dvs alla med lika antal fel blir lika placerade dvs alla felfria slutade 1:a. Dessutom lottades ut ett täcke för att få fram en "vinnare" och det vann vi :D Fick leda alla felfria runt banan!! Gooaste lilla hästen! <3 <3
En kass mobilbild men mer bilder och mer text kommer men har ju lovat att vara snabb som attan med uppdateringen! Nu ska vi gå ner och kolla på 120 som börjar kl 1 och hejja fram Cassandra och Rebecca!!! :D


Snart start

Nu är det snart dags för start :) Startar nummer typ 38 :) Wish me luck!!!

Pontus Lidsell och Champ  blev 2:a i 130 kval 1 igår :) GRATTIS!

Badande med hästarna!!

Blev inte så mycket till badande av hästar. Dom var inte riktigt lika villiga som vi var och underlaget var inte det bästa :P men blev en del bilder som jag bjuder på iallafall!
Haha Britney var mycket skeptiskt till våran fantastiskt roliga ide!

Tävlingsutvärdering

Vilken helt fantastisk häst jag har!! inte vill man sälja henne nu!!
Hon var superduper!! Galet fin på framhoppningen och lyssnade verkligen på mig!! Sen inne på banan blev hon lite försiktigare och ville inte riktigt fram... Men efter ett par språng kände hon att hon hade fäste och då var hon som vanligt! Superduperbääst! Lyssnade jättebra både fram och tillbaka och fick verkligen alla svängar jag ville.
Hon var ungefär som igår bara att jag red henne lite mer så hon fick lite tryck i galoppen vilket jag tror saknades igår. SÅ är jättenöjd över dagen och jätteglad att jag har en sån underbar häst!!
Men nu måste jag gå :P ska ner till vattnet med hästarna med Cassandra :)

Filminspelning i Hammarö

Haha, det var filminspelning i Hammarö också :P
Pär-Ola Nyström var där med 3 tjejer och tv4s filmteam som filmade för "Bonde söker fru"
Mycket putsande och fixande för att stajla på pär-Ola! Och Pär-Ola hade klätt upp sig i märkeskläder som aldrig förr ;) haha
Ett trött filmteam i längtan efter en kopp kaffe!

Bästa hästen!

Världens finaste Britney vann kval 1!!! Återkommer med mer och massa bilder och film sen!

Bilder Hammarö in action

Banan vi hoppade på idag!
Morgondagens bana :)
Rebeccas Tours på plats
Britney var inte så nyfiken när hon hade sin mat :P

Dagens tävlingsresultat

Idag var Britney finare än någonsin!! Nej inte riktigt men fick lite känslan som jag hade under tiden i Holland! Då fick jag så himla mycket hjälp därborta och allt gick verkligen jättebra!!
En superlugn och arbetande liten häst hade jag som verkligen lyssnade på mig!! Var lång och låg under hela framridningen och framhoppningen gick också toppen!! Hon lyssande verkligen på varje signal och hon hoppade galet bra varje språng och kände verkligen att avsprångspunkterna också satt!
På banan var hon också helt faktastiskt!! Allt flöt på, linjerna vart jättebra, rytmiskt hela banan!! Superroligt att rida henne då! Dock blev det lite missförstånd på sista hindret... Vet inte riktigt vad som hände... men jag gjorde nog aldrig riktigt någon anridning utan tyckte vi kom bra och flöt på ur svängen och tror hon vart lite konfronterad också att det helt plötsligt stog en trippelbarr framför henne :P Så blev lite hopp rakt in i hindret. Men sen när hon visste att det var ett hinder där gick det galant! Blir så när hon är så himla lugn och nästan åt det "sega" hållet är jag inte riktigt med på hur jag ska rida henne och blir lite passiv.... Men nu vet jag det till dom andra dagarna och ska se till att vara noga med vart vi ska! Tur att det bara var framhoppningsklass idag! Är väll det som det är till för ;)
Supernöjd med dagen iallafall! Så nu är vi på väg hem och Britney får stanna kvar därborta :) har bästaste Emelie och Petra Karlberg som fodrar ikväll och imorn! Taack! :D
Sorry för dom kassa bilderna men mamma är inte en fotograf men ville visa det underbart fiina vattnet i bakrunden! Ligger helt fantastiskt fint och en otrolig tävlingsplats!!!
Jesper Nordstedt och Ulla :)
Kommer ett inlägg sen med lite bilder på tävlingsplatsen men nu ska jag äta :)

Dagens tips!

"Häng ut en träklubba eller hammare vid stalldörren om vintern. Då är det lätt och smidigt att slå ur snöstyltor ur hovarna när hästen går in och ut i stallet. Då slipper du riskera att hästen halkar på stallgolvet och slipper isklumpar i boxarna som smälter"Hammarö here we come!

Snart framme!! Nu virrar vi i Karlstad!

WISH ME LUCK!

PÅ VÄG!!

Nu är vi på väg mot Hammarö!! :D Är en Clear Round och blev 110 som Britney startar :) Sen åker vi nog hem emellan. Får se om vi har några snälla stjärnor som vill fodra min häst eller om hon får följa med hem ikväll. Sen imorn tar vi in på hotell och på lördag kommer pappa med husvagnen men han hade så mycket jobb hemma :)
Bild: Emma
Ska försöka se till att ta massor med bilder och filmer!!! :D

Dagens tips!

"För att träna dig på att lägga bandage kan du börja med att träna på en kompis. Då känner kompisen hur hårt det sitter. Ett värmande stallbandage ska viras fast men utan att dras åt medans ett ridbandage ska dras åt jämt, lika mycket i varje varv"Rebecca och Tours

En häst till riksmästerskapet

Idag red jag ut lite i skritt och trav på Britney med Alice och Yanara och sen red Isabell som är min farbror Marcus tjej ut på Calle. Supermysigt! Dock gick inte Calle helt rent. Prövade och sprang med han hemma och han är inte helt ren i stegen... Inte riktigt halt heller men något är det... Dom sprang en del i hagen imorse och Calle hade ett sår på ena benen när vi tog in dom så vet inte om det kan bero på något sånt :S Supertrist men inte så mycket man kan göra åt... Bara hoppas att det inte är något allvarligare än en stukning bara.
Isabell när hon red Z igår
Ska kolla hur han verkar imorn men som det ser ut nu så blir det bara Britney som följer med till Hammarö och byter då plats och tar Calles plats i 110. Supertrist då jag verkligen var sugen på att tävla Calle... Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig... är ju trots allt levande djur vi tränar med... Ska vara glad att jag har en till häst att ta med mig iallafall!
Så imorn åker vi runt halv 1 tror jag. Tävlingen startar kl 15.00 och jag är nummer 9. Då är det en Clear Round framhoppningsklass och första kvalet är sen på fredag :) Kommer bli grym uppdatering från riksmästerskapet för har med datorn, kameran med sladd, filmkameran med sladd och internet modemet!! Så lita på superuppdatering!!

Dagens tips!

"Om hästen envisas med att sparka ut vattenhinken kan du placera hinken i ett bildäck så välter den inte"

Ewa Hellströmoch Swaantje

Eldsvåda

Under dom sista dagarna vi var i kroatien upptäckte vi en jättebrand (som vi inte visste då). det var sent på kvällen/natten (säkert runt halv 12 iallafall) då vi såg eld ute på en av öarna som sedan visade sig vara Brac där vi varit och badat dagen innan. Vi såg även att det rykte där under eftermiddagen när vi var ute på biltur samma dag men inget vi reflekterade över jättemycket. Dagen efter var det allderles grått på himlen när man tittade åt det hållet och soligt och fint åt andra hållet. Helt igenrökigt ut mot öarna. Vi hade planerat att åka till Brac även idag så tänkte att vi går och kollar om det är så illa att dom evakuerar eller om vi kan åka över. Vi fick åka över men senare under dagen evakuerade dom flera hundra personer och vid varje färga kom ett antal brandbilar. Det visade sig att branden var helt sjukt stor! 4000 HEKTAR var i brand!
'

Dom hade dels massor av man på marken men också 4 stycken flygplan som flyger med vatten från havet och även 2-3 helikoptrar men vatten. Detta var då ungefär ett dygn efter att branden startade. Fick reda på att det ytterligare minst ett dygn innan dom fick släck på branden också! LÄSKIGT!
Men nyfiken som jag var, var jag såklart snabbt där men kameran och fotade allt!

Bilderna från hoppningen

Britney
CalleHoppning på gräs

Idag har båda hästarna fått hoppa på gräset litegrann för att förbereda sig för Riksmästerskapet.
Britney- Hon skötte sig jättebra och det var inga tveksamheter alls idag på gräset utan hon var helt som vanligt! Jätteskönt!! Hon blir lite piggare på större utrymme och på gräs men absolut inte stark :)
Calle- Calle hoppade jag också, inte för att han brukar bry sig om underlag och liknande men ville ändå kontrollera + att jag inte hoppat honom sen Borlänge 25 juni :P Men han skötte sig bra :) Lite handbromsen i men vaknade till liv lite när vi började hoppa. Då blir han lite stark istället... vilket kan göra det lite problem på relaterade linjer men får se till att vara noga med att ha honom tillbaka eller framme innan linjerna kommer :) Han hoppade bra iallafall och hoppade kanske 120 ungefär :) Duuktiga hästar!!
Fler bilder från hoppningen kommer imorn :)

Fruktmarknad

Varje morgon var det fullt med frukt på torget!! och sen höll det på hela förmiddagen. alla möjliga frukter, grönsaker och bär!! MUMS!
Blir man inte superhungrig när man ser bilderna?

Hippson riders cup

Nu är vårsäsongen av Hippson riders cup klar och duktiga Calle blev 4:a i 110 i Sverige. Det här fick vi på posten idag :)
Hippson riders cup är en breddtävling där man tävlar om att bli bäst i sin klass där ryttarna tävlar från 1m-130cm. Man registrerar sina resultat man gör under året och tävlar om fina priser.
Du kan läsa mer om Hippson riders Cup här

Film från RKK

Här kommer filmen från Kumla och tävlingen så Pålsboda hade. Vi kom  4:a och hästen skötte sig. Inte den bästa ridningen från mig men en pigg och glad häst vilket är det viktigaste.
(Ser ganska tydligt vårat hackamoreproblem på filmen. Först tar hon inte riktigt hackamoret alls när man är försiktigt och sen blir det lite "tvärstopp" när jag tar för mycket... Blir att träna på för mig att hitta känslan)
Kom gärna med konstruktiv kritik :)

Dagens ridpass

Lilla B- Idag fick lilla B ett pass i paddocken. Red henne och försökte få henne lätt i handen och regelerbar. Gjorde mycket övergångar och få henne att vänta med byten i galopp. Hon kan lätt få lite bråttom när hon vet att man ska byta och byter för tidigt, men idag väntade hon så duktigt! Jättefin var hon! Dock blir hon lite stum i handen ibland och lite för rakställd på volter. När man vill försöka få igenom innersidan på henne så blir hon lätt lite hängande i munnen, men mycket bättre på slutet.
Imorn blir det lite hoppning på gräs igen inför riksmästerkapet så har nog mamma som fotar då hoppas jag :)
Calle- Calle red jag också på banan idag och det har gått rätt dåligt på sista tiden. Tycker han har varit stark och lång flera dagar nu och har inte fått någon bra känsla alls! Idag tycker jag dock att han var lättare i handen och bar upp sig själv bättre! Så det var skönt, blev mycket övergångar även för honom vilket han gjorde bra i slutet :)
Calle får nog ta och ridas ut imorn alt lite smått hoppande :) Får se vad det blir och hur mycket tid jag har :)

dagens tips!

"När du ska ta tempen på din häst kan du för säkerhets skull knyta ett band kring febertermometern och sätta en klädnypa i andra änden. Då kan du nypa fast den i hästens svans och på så sätt förhindra att termometern försvinner in i hästen"Horseball

Fick en förfrågan om att göra ett inlägg om horseball så här kommer det :)
Jag "Spelade" horseball på vissa eftermiddagar i skolan under gymnasietiden. Vi höll på ungefär ett par år och red främst på våra robusta nordsvenskar, fjordingar och brukshästar som kändes robusta och stabila att hänga på. Vi hade ingen domare eller ledare utan vi var några tjejer som startade den och kom fram med övningar och styrde upp lektionerna vi hade. Så vi körde mest för att det var roligt och pröva på.
Reglerna är väldigt enkla och påminner om hästpolo och basket. Det är något av en blandning av hästpolo och basket. Helt enkelt ska man göra så många mål som möjligt! Däremot får man max hålla i bollen i tio sekunder i sträck och man måste göra tre passningar inom laget innan man gör mål.
Man använder sig av en boll ungefär stor som en fotboll/basketboll som är försedd med läderremmar runt om för att man ska kunna ta upp bollen från marken. Sen har man även en läderrem fäst mellan stigbyglarna under magen för att kunna dra sig upp igen utan att falla ner på andra sidan när man hänger sig ner.
Horseballen är väldigt liten i Sverige men är stor i USA och Argentina etc. Horseballen fick mycket uppmärksamhet av Sverige då det visades i Globen 2006 första gången. Horseballen har sen blivit årligt på Globen men dock har vi inte kunnat haft med ett svenskt lag.
När vi körde horseball som sagt hade vi en fotboll försedd med läderremmar som duktiga elever som gått läderhantverkskurs på kvinnersta gjort åt oss. Sen fick vi provicera och sätta stigläder fast mellan stigbyglarna under magen i lagom längd. Sätter man för kort kommer man inte ner och sätter man för långt klarar man inte av att dra sig upp.
Till mål hade vi i ridhusets tak hängt upp 2 stycker rockringar i varje ända.
Det var ortroligt svårt i början och jag är glad att vi hade dom stabila hästarna vi  hade för det kändes verkligen som man skulle välta! Men sen när man fått in snitsen gick det ganska bra och man vågade sig på att galoppera! Den lite läskiga känslan är ju dock att inte ha någon koll överhuvudtaget! man släpper ju allt när man kastar sig ner för att ta bollen när den åker i backen. haha, det var också något hästarna lärde sig och bland annat Midar som var ganska pigg och glad tyckte det var jätteroligt att så fort jag kastade mig ner tvärvände och drog iväg i full fart åt andra hållet ;P Rätt chanslös är man då!
men vansinnigt roligt som ni borde prova om ni har någon snäll och stabil häst :)
Lite bilder från min horseball tid:


Källor:
http://www3.ridsport.se/Arkiv/Resultat-2006/2006/Succeforhorseball/

Boende Kroatien


Så här bodde vi under semestern. Den här bilder är fotad nerifrån vägen upp på våran balkong. Det var en bilfri väg där bilarna endast kom en liten bit vilket gjorde det väldigt lungt och tyst hos oss på kvällarna men även ungefär 150m till centrum, hur bra som helst!

Ingången till våran lägenhet. Vi bodde i mittenlägenheten med den bruna dörren, men fick använda även den översta balkongen då ingen bodde där för tillfället då den också var ägd av hon som hyrde ut.Fotografen alltid till hands! Här syns jag i en av våra speglar!Balkongen igen :)

Film på busiga kattungar

Är dom inte för söta?

Snyggaste bloggen ever!!

Har ni sett vilken galet snygg design jag fått av Emma!! Helt vansinnigt snygg!!
Eller vad tycker ni?

Hej alla Lollos besökare! :D

Detta är Emma, Lollos granne och för tillfället designfixare som skriver!
Gästbloggar lite utan lov nu när jag fixat designen, föresten - vad tycker ni om den? :D

Det är jag som brukar hänga med som privatfotograf när Lollo tävlar, säljer bilder på min hemsida så om ni tävlar i Örebro kan det hända att det finns bilder på er tillgängliga ;)

Förövrigt vill jag bara säga att Lollo är supersnäll och en riktigt grym ryttare - hon rider snyggt och har bra hand om sina hästar :) Jag har hängt i deras stall så länge jag kan minnas, tog hand om Fandis när jag var mindre.

Neh, nu ska väl inte jag babbla på mer här - men om ni vill veta något mer eller undrar vad jag hittar på så har jag en blogg tillsamans med min kompis: www.byall.blogg.se :)


Jag & Loke, min ena medryttarhäst 

Kramar Emma
Midar-gräsklipparen

Hittade ett inlägg om goaste Midar som jag red mycket på Kvinnerstaskolan under tiden jag gick där. Framförallt red jag honom nästan jämt under våra  horseball "Lektioner". En urgo fjordning som verkligen fått mig att ändra uppfattning om den sega och lata fjordningen.
Nu har Midar sålts från skolan till en av kuskeleverna Henna. Superroligt då Henna verkligen är jätteduktig med hästar och satsar verkligen på kuskjobbet.
Här är några urdrag ur artikeln:
"I sakta mak lunkar arbetshästen Midar fram genom Saxonparken i Örebro. Efter sig drar han en kärra med tre stycken cylindergräsklippare monterade. Runt om står en skara dagisbarn och tittar nyfiket på."

"När Entreprenadaktuellt är på besök är det Henna Tirkkonen och hennes arbetshäst Midar som klipper gräset. Midar är en lugn och trygg herre på 18 år som inte låter sig bekommas av den uppmärksamhet som han väcker. Precis bredvid parken ligger en lekpark som är full med nyfikna dagisbarn. 
– Det är viktigt med säkerhet när man jobbar nära allmänheten och framför allt nära barn. Jag skulle inte vilja jobba så här med en häst som jag inte litade på men Midar är fantastisk, han accepterar det mesta, säger Henna Tirkkonen stolt om sin häst."

"Förutom att det ser trevligt med en häst som lunkar omkring ut är syftet givetvis att göra gräsklippningen mer miljövänlig. Kostnadsmässigt blir det ingen större skillnad mot traditionell klippning med åkgräsklippare. 
– Jämförande siffror från Stockholm visar att kvadratmeterpriset blir det samma när man slår ut alla kostnader, säger Henna Tirkkonen."


Tycker att det verkligen är jätteroligt att hästnäringen kommer fram och att man väljer att göra det miljövänliga sättet! Även om priset är detsamma så gör det jättemycket för stadens intryck att det kommer hästar och gör jobbet. Ger en underbar känsla! :D
Midar i Saxonparken
En av Hennas sööta hundar vi gosade med under stalltjänsten
Midar i hagen på Kvinnersta


Ovanför är det Midar och jag avmålad och nedanför är det vi in actionMusik på hästryggen

Började lite funderingar när jag läste på dressyrmupparnas blogg angående att rida med musik i hörsnäckor i öronen. Det visar sig att det är rätt många som gör det.
Själv tycker jag att det känns lite oansvarigt. Eller ja, iallafall om man rider ut. För man har inte alls samma koll på vad som händer ex om det kommer bilar, cyklar etc. Dels är det ju en fördel för sig själv att kunna höra ex om det kommer en lastbil bakom om hästen inte är helt säker men även för andra trafikanters del att man inte skrittar på långa tyglar halft ute på vägen och inte märker att bilen kommer.
jag vet inte riktigt men jag har aldrig riktigt vågat rida med hörsnäckor. Visst om man rider med dom i paddocken då det inte finns speciellt mycket som "stör". Hästarna är oftast koncentrerade på sin uppgift och man har bra koll på det som händer där, men att rida ut finns så mycket som inte finn där dagligen som man omöjligen kan hålla koll på innan.
Kan vara så att det är jag som är överkänslig också, men jag tycker att det är himla skönt med musik när man rider och tycker att det oftast går bättre. :) men har aldrig haft snäckor utan isåfall en radio som står.
Vad tycker ni? Har ni hörlurar när ni rider?På bild: Wilma Jeppson (har inget med texten att göra)

Kroatien i bilder


Vi hade en trång passage på vägen mellan centrum/stranden och våran lägenhet! Tyckte den var väldigt trång och läskig! Speciellt eftersom att det var 2 små fönster i ungefär huvudhöjd varav ett sönderkrossat!! uuuh!På vägen ner mot centrum alt stranden.Var superhärliga fruktstånd där vi höll till och köpte grönsaker till frukosten och frukt till utflykterna!
Cirkushäst!!

Fick ett telefonsamtal från en av dom duktiga ryttarna i klubben som under sommaren jobbar som hästansvarig på cirkus Scott! Hon ska ta hand om hästarna därborta men även förbereda redan nu för det som kommer att blir av under augusti på Gärdet i Stockholm. Då sökte dom ponnyridningshästar och hon frågade om vi visste några :)
Våran lilla shettis Fru Andersson (Fandis) går hemma mest som pensionär. Vi har alla lärt oss rida på henne och hon är nu 25 år gammal. Så nu ska hon få agera ponny till cirkusens ponnyridning!! Superroligt! Hon kommer älska det! Hon älskar att åka transport och se massa nytt! Förrut var Calle lite jobbig och lasta och då fick Fandis följa med som sällskap vilket hon stortrivdes med att få åka transport till tävlingar utan att behöva anstränga sig själv ;) haha så fandis ska bli cirkusstjärna! Ska gå runt i manegen innan föreställningarna börjar :)
Spännande va!? Och i kompensation får vi fribiljett till en föreställning så ska verkligen försöka gå på den och hälsa på då!
Bor ni runt stockholmsområdet? Isåfall tycker ja ni ska ta er dit!

Hemlis på bloggen!

Snart ska ni få se något galet snyggt på bloggen!! Men avvaktar med att säga vad det är :) Men håll utkik på bloggen!

Nytvättat!

Hej på er!
Nu sitter jag i bilen på väg upp mot en släktträff i Sandviken så blir ett inlägg från datorn i bilen :)
Så båda mina hästar har fått vilat idag och får hade bra i hagarna istället :)
Men däremot har jag skrubbat hästarnas boxar :) Dom går ju ute nu på dagarna så då har jag gjort rent så gott det går på väggarna i boxarna så har mamma lovat att måla dom på måndag :) Så då blir det superfint sen när dom ska få komma in på onsdag innan riksmästerskapet :)
Tyvärr glömde jag kameran så ni får vänta tills imorn med filmen från igår :) Hoppas ni klarar er :)

Dagens tips

"använd ett täcke i zebrarandigt typ till de hästar och ponnyer som är mycket besvärade av insekterna"Bildkälla: Här

TÄVLINSUTVÄRDERING

Tävlingen idag gick toppen!! Blev 4:a och en duktig och hoppglad häst hade jag med mig.
Hon skötte sig jättebra, lite "hängande" i tyglarna på framhoppningen men som försvann så fort vi började hoppa :) Då var hon bättre. Inne på banan var hon också jätteduktig och jobbade fint! Blir lite av och på ibland med hackamoret dock... när hon vill lite för mycket så lyssnar hon inte så bra men sen helt plötsligt blir det nästan en halt när man tar i henne och tappar all galopp. Tur att hon är så hoppglad så hon hoppar ändå ;) Men måste försöka träna på det att hitta känslan med hackamoret. Ni ska få se filmen som ja ska försöka få upp imorn :)
Men jag tävlade idag för att få en bra känsla eftersom jag inte tävlat på länge och hon ska hoppa riksmästerskapet nästa helg. och en bra känsla fick jag! Hon var pigg och glad, hoppade fint. Sen gjorde jag inte min bästa ritt, red inte så fort men en glad häst som ställer upp har jag och det är mer än bra! Supergoo liten häst har ja! <3
Hoppas på att hinna få upp filmen imorn får ni säga vad ni tycker :)

Dagens tips

"om det uppstår statisk elekticitet när du ryktar din häst kan det bro på att du använder en syntetborste. Pröva att byta till en borste av naturmaterial med strån av ex tagel eller gethår. En känslig häst kan känna obehag av den statiska elektriciteten"Bild på Wilma och William

Pensionerade hjältar

Nu är det dags för Shutterfly och Cumano att pensioneras :( Trist men vilka helt otroliga hästar!!

Filmer från Rommehoppet

Bättre sent än aldrig ;) Här kommer filmerna från Romme på Calle :)


Dagens tips!

"Låt hästen blöta het själv genom att ha en stor vattenhink i boxen och lägg höet bredvid. De hästar som föredrar blötat hö kan då själva doppa hötussarna i vattenhinken"


Tävling imorn!

Kom på att jag nog inte informerat er men ska iväg och tävla imorn! har varit så mycket annat så har helt missat att skriva om det. Men ska iallafall bara hoppa en klass med Britney. Skulle ha hoppat hela helgen men sen så fick hon anmälas till riksmästerskapet istället så då åker vi på släktmiddag lördag och söndag. Så hon får hoppa på fredagen även om det bara fanns en 110 som högst då, men mer för att hon ska få komma ut och hoppa lite :)
Kan vara skönt för henne att strutta runt en 110 bana också och racea runt lite :) det hon gillar bäst ;) Det blir inte  så tidigt heller för det är typ 150 starter innan mig uppdelat på 2 klasser :) niice! kanske orkar knoppa henne :) Superduperfin ska hon vara iallafall, har smörjt hennes saker så dom blänker!

Dagens ridpass

Idag hann jag bara med att rida Britney. Calle har en jättelös sko så hovslagaren kom klockan 10 och sen tog det sån tid att brodda Britney inför hoppningen på gräs. Hjälpte också pappa att fixa PW när han skulle rida också. Så allt tog lite längre tid i stallet än vanligt.
Men hoppade som sagt Britney på gräs idag eftersom hon varit lite osäker när fästet inte är på topp som det kan vara på gräs. Hon var superduktig iallafall. red fram henne utan större utmaningar utan red henne i relativt låg form i alla gångarter. Sen började vi hoppa lite och i början kändes hon lite osäker och backade av väldigt mot hindren, men sen när hon kände att hon faktiskt kunde trycka av som vanligt vart det full fart som alltid! Hade en oxer och ett räcke uppställda ungefär som en framhoppning för dom inte skulle behöva bygga så mycket. Hoppade en "bana" på ungefär 120-130 iallafall och hon var precis som vanligt!
Pappa red PW samtidigt som jag red Britney. PW var pigg och glad eftersom hon nu stått ett par veckor medans Sofia fått sin lilla flickbäbis! Men det gick toppen! pappa rider ju inte speciellt ofta men måste säga att han är himla duktig för att rida typ 1 gång om året! Stor elog pappa! <3
Här kommer lite bilder från dagen:
Hade dom nya ridbyxorna och den nya piketröjan :) Tyckte ni om det?

Följ mig via bloglovin!

bloglovin
Klicka här eller på knappen för att följa!

Hoppning på gräset :)

Nu har jag kommit in från stallet efter att ha hoppat Britney på gräset :) Gick toppen! Lite tveksam i början men sen var det inga problem! Bilder och lite mer kommer ikväll! Fick med mig pappa ut och rida också!
Nu drar jag till jobbet!Ett smakprov från idag :)

Kroatienbilder

Bild från flygplatsen! Här sitter vi och väntar på en buss som ska ta oss till Split. Ett varmt Kroatien som mötte oss trots att klockan var typ 21.00 :)Bussen vi åkte med som tog oss till staden Split där vi tillbringade våran vecka :)

Syster Alice som sitter på en "bar" vid stranden för att ta något att svalka av sig med i den otroliga hettan. Här sitter vi precis intill våran närmaste strand som är ca 200m från våran lägenhet. Jättehärligt då havet var ett måste för man skulle klara av dom varma dagarna!

Dagens ridning

Britney- Britney red jag på en av våra grannars hagar som dom precis tagit hösilage på. Perfekt för mig att rida på! Kort gräs och en platt mark. Britney var jätteduktig! Blir lite piggare när det blir enstor yta att springa på men jobbade på super! Jobbade henne ganska mycket på volter i början och flyttade henne för att få henne att jobba på. Sen red jag henne mer på rakt spår när jag tyckte jag hade henne mellan skänkel och hand.
Superfiin hästis! <3

Calle- Calle var mycket bättre idag även om jag inte alls får samma känsla som på B... Men skönt iallafall att han kändes bättre. Red honom ute på åkern när han har lite eget framåtdriv :) Mycket lättare då!
Red honom dock ganska lungt för han har en himla lös sko... Tur att hovslagaren kommer imorn! :)
En superfin bild som Emma har tagit! Tycker verkligen ni ska kolla in på hennes fotohemsida!! Framförallt om ni tävlar här i distriktet är ni säkert med på någon bild :)
Här kan ni klicka för att komma dit!

Idag lyckades jag också få min mamma och granne att köra ut ett par hinder i hagen. Så nu har vi ett räcke och en oxer stående där som jag kan hoppa lite på med Britney :) Superbääst är dom! Hoppas även att mamma är med och höjer och fotar imorn  så får ni massa bilder imorn kväll :)

HÄSTHOPPNING PÅ TV!

Sitter och kollar hästhoppning på Eurosport!! Är fram till 22,30 för dom som är nyfikna! :D

Dagens tips!

"Enkel svettskrapa som kan användas i nöfall: ta ett dubbelvikt balband och dra utefter den blöta hårremmen. Funkar lika bra som en riktig svettskrapa"Riksmästerskapet!

Hoppsan.. kom på att jag helt missat att uppdatera er om riksmästerskapet!!
Hur som helst så lyckades jag kvala Calle!! :D :D Och när jag kollat på övrigas poäng lyckades jag kvala i alla klasser dvs 110,120,130! coolt! men jag valde att hoppa 110 iallafall. Det är ju det jag försökt kvala och har störst chans att vinna (osportsligt?). SKa bli galet roligt iallafall!!
Nu har det också kommit en uppdatering att riksmästerkskapet är öppet för alla även om man inte kvalat in. Det öppnades idag.
Dessa kvalregler gäller dock fortfarande:
"Ekipage får under föregående år och fram till årets final INTE ha placering i klass högre än en klass över den ryttaren väljer att starta i Riksmästerskap.
Exempel; om ekipage väljer att tävla i 1,10-meter i Riksmästerskapet får ekipaget ha placering i 1,20-klass men inte däröver.
Till finalens högsta klass 1,30, är ryttare med placering i klass högre än en 1,40-klass inte startberättigad."
Så jag anmälde lilla B till 120 riksmästerskapet också :) Så får med mig 2 hästar dit!! Galet roligt! Dock måste jag träna henne på gräs! Hon tyckte det var lite otäckt när det regnade så i Borlänge på gräs. Men då var ju iofs framhoppningen på grus så hon fick ju inte hoppa något på gräs förräns på banan. men ska försöka tala lite snällt med min lilla unge till granne som älskar att köra fyrhjuling om han kan köra upp några hinder på gräset så får vi träna lite :) Känns ju kul att vara på topp!!
Så är ni kvalberättigade?? ANMÄL ER SÅ SES VI DÄR! :D

Sena uppdateringar

Dagens ridpass
Britney- Hoppade B litegrann i paddocken. Hade en oxer och ett räcke och sen 3 bommar på en långsida som jag läste i hästmagazinets (kan även vara equipage eller annan tidining) specialhopptidning. Där var hade dom 3-4 bommar med 2,5 meter mellan. Då kunde man rida dom i både skritt (3steg), trav (2steg), galopp (1steg). Var himla bra faktiskt och att ha det på långsidan så jag fick träna på att hålla henne i samma tempo hela tiden och ändå hålla sig rak. Sen hoppade vi oxern och räcket som ett 8 mest för att känna lite. hoppade en "bana" på ungefär 110 och hon var superglad över att få hoppa igen!
Calle- Idag stämde inget med Calle... asjobbigt... men han var jätteseg fram så fick rida med sporrar och sen går han fram för skänkeln, söker sig ner men får ändå ingen bra känsla på honom,... Hoppas på att få det lite bättre imorn! Ska nog rida honom på ett gärde då om inte alla bromsar attackerar för att få lite framåtbjudning :)Hoppas på att det går lika bra som på ridlägret imorn!!
Ledsen att det blir så sena uppdateringar för min del men kommer inte åt datorn förräns nu på dagarna. Idag slutade jag 8 och sen var pappa och jag och gjorde premier (för min del) med träningscyklarna :) Cycklade ca 2,3 mil på ungefär en timma. Det var superroligt men det innebär att jag inte var hemma förräns kvart i 10 och sen äta och duscha osv... Men men, bättre sent än aldrig va? ;)

Martina 16år!

IDAG FYLLER UNDERBARA KUSIN MARTINA 16 ÅR!! GRATTIS UNDERBARASTE!!<3

Dagens ridpass

Lilla B- Red lilla Britney i paddocken även idag. Hon ska få hoppa en 110 klass i Kumla på fredag så behöver ha henne någorlunda lydig till då. tänkte hoppa iallafall 120 men vi ska iväg på släktträff nästa helg och åker på lördagen så hann bara tävla på fredagen och då var det 110 som högst. Så så får det bli för att hon ska få komma ut lite :) Men hon skötte sig super! Köpte ett nytt hackamore som var svart och dock ingen kedja bak på det, vilket resulterade i en ganska stark häst... Så får nog ha det bruna hackamoret iallafall... Känns ju bättre att kunna reglera henne enkelt och svänga istället för att det ska vara snyggt :P Men hon var superfin iallafall men tror att hon i hoppningen på en bana kommer bli lite stark.
Calle- Calle fick också sig ett pass i paddocken. lite galopp men annars rätt mycket travarbete. Han var superduktig! Rätt lat som alltid men gör det han ska. Problemet är att jag inte riktigt kommer åt honom som jag borde. Det är mycket lättare på Britney för henne har jag verkligen koll på + att hon verkligen är min typ av häst medans han är den lite större och tungare och Britney nättare och kvickare. Men han skötte sig, nu är det bara jag som ska lära mig att hitta bakbenen på honom också :)

Firande firande!

HEj på er!!
Hade lite firande även idag efter jobbet :) min underbara kusin Martina fyller år imorn så vi hade mormor och morfar och moster här och firade våran "36" års dag (hon blir 16 o jag blir 20). Så efter jobbet kom jag hem och åt lite gott och en superfin tårta som Martina hade bakat så duktigt!
Sen blev det lite paketöppning även idag :) Blev inte mycket hästrelaterat men massa fina saker!
Sen fick jag också ett superroligt forfest spel där man får ett kort och att man under kvällen ska göra något speciellt. Ex alltid börja meningen med att säga första orden högt, hoppa till för någon helt plötsligt och komma emd osammanhängade förklaring till varför :P
Är nog ett jätteroligt spel som jag får se till att använda på nästa förfest jag styr!
En bild där man ser hela handduken jag fick :)

Dagens tips!

"Ett mjukt påslakan kan tjäna som täcke till som täcke till utställningsponnyn som ska hållas ren natten innan utställningsda, då det ligger tätt emot krpper. Om det läggs ända fram över nacken trycker det ner manen så den ligger platt och prydligt på ena sidan"
Today I´m old!

Hej på er!!
Nu har jag haft lite firande och grillning med familj och kusin :)supermysigt!!
Under förmiddagen red jag Lilla B i paddocken som skötte sig super! Lite på tårna och tog en stund innan jag fick henne att slappna av och jobba men sen var hon super! Red henne ett ganska lungt pass med lite galopp och jobbade mest på att få henne att släppa i sidan bli lång och låg.
Sen skrittade jag ut på calle ca 1,5 timma. Skulle egentligen ridit ut men fick ett skype samtal på telefonen från underbara Emma från cypern så blev att prata med henne under hela uteritten och lite till! Supermysigt!! (om man bortser från alla galna bromsar!!!)

Sen grillade vi som sagt med kusin och familj och jag fick lite presenter :) 
Köpte mig en piketröja som var grön med röda detaljer som blir sjukt snyggt till dom röda ridbyxorna! :)

Dagens tips!

"När hästarna får hö i hagen bör du fördela höet i flera högar än antalet hästar Då kan du vara säker på att alla får något at äta. Den som står högst i rang brukar vilja köra bort de andra och kan springa mellan 2 högar för att vakta dom"
IDAG BLIR JAG 20!!

Idag fyller jag 20 år!! :DBorta bra men hemma bäst!

Heej på er!!!
Nu sitter jag i bilen på väg hem från Krotien! Landade vid 12 inatt och sen har jag kört en bit men nu är det pappa som kör :) Är i västerås ungefär så har väll 40 minuter hem till Örebro!
Har varit en toppenresa men superväder och sjukt varm! Så antar att jag är rätt brun nu även om man inte riktigt märker det själv förrutom bikiniränderna ;)
Tyvärr har jag inte med mig sladden till datorn så dom 1200 bilderna som har tagits får komma upp lite succesivt under veckorna. Tänkte göra lite inlägg med lite bilder och text under varje bild så ni vet lite vart varje bild är tgaen och lite "historia" bakom :)
Såå nu läängtar jag massa hem till mina hästar och allt annat i huset!! Dessutom väntar en fest hemma! en fest till en glad tjej som nu sitter och bloggar i bilen men nyss fyllt 20!!! :D Party för mig hemma utan att ha mig närvarande ;) Men snart så är jag där iallafall! :D
Hoppas ni har haft det toppen här och att dom tidinställda inlägget kommit in som dom ska :)
Puss och Kram!!! <3

Dagens tips!

"För att flytta hästen i sidled tex på stallgång eller i box tjänar det inget till att trycka med hela handen. då  trycker hästen bara tillbaka. peta den istället i sidan med fingertopparna med en lite hackande rörelse. Det känner hästen på ett annat sätt och flyttar sig från det"Dagens tips!

"Gödsel och urinfläckar på skimlar och andra ljusa hästar kan tas bort genom att man blöter dom med lite vatten och gnider in rikligt med potatismjöl på fläckarna. Låt torka en stund och borsta sen bort"( Wilma)

Magic Brush!

Har funderat och varit himla sugen på att köpa dom nya borstarna som finns på marknaden!
Magic Brush verkar vara det enda alla snackar om och har bara hört positivt om dom!
Så här står det i produktbeskrivningen:
"Bortset med 3 "mjuka" piggporstar. En till hovarna, en till benen och en till pälsen. Tar effektivt bort smuts och är perfekt för hästar som fäller. Fungerar även utmärkt vid schamponering. När borsten blir smutsigt tvättas den enkelt i tvättmaskinen."

Hov-borsten: Kommer åt bra, borsten är liten och behändig så du kan borsta rent och komma åt runt strålen och mellan skon och hoven. Men är ändå mjuk nog för att skona kronranden och hovballen.

Ben-borsten: Kommer åt på benen men är ändå tillräckligt mjuk för att kännas bekväm att borsta med på tillexempel senor och karled. Får lätt bort intorkad lera och tillochmed gräsfläckar.

Päls-borsten: Skön för hästen, tar upp damm och svettfläckar och är suverän att ha när man ska schamponera hästen.


Så, vad har ni för erfarenhet av dom? Nu finns dom att köpa på hööks hörde jag för 169 kr! Måste ju nästan bara pröva om den är värd all beröm!

Dagens tips!

"För att få en blöt häst att torka fort, är det bra att lägga lite lös halm under täcket. Då kommer luften åt att cirkulera och hästen torkar snabbt utan att täcket suger åt sig vätan"

Vår nya inackordering

Jo glömde berätta om våran nya inackordeing som kommer någon gång i augusti. Hon var också världens bästa och tog 2 av våra kattungar som kommer bli levererade ungefär samtidigt! Super, så nu är alla katter tingade och 2 hämtade! Börjar få snurr på försäljningen! Ska bara ta tag i försäljningen på Lilla B! Men det blir lite svårare psykiskt...
Men inackorderingen heter iallafall Pauline Ivarsson och hennes blogg hittar ni här. hon rider häste Little Queen och har tävlat upp till 120 tillsammmans.
En bild fotat av Linn Forsström (som för övrigt har en toppenblogg!! Check it out!)

Dagens tips!

"Vissa hästar envisas med att bita i bandaget och sedan slita bort det med tänderna. Styk på lite trätjära utanpå bandaget, det brukar vara avskräckande"sista bilderna från ridlägret

Ridläger 4

Dagens tips!

"Smacka eller prata med hästen innan du går in i ex spiltan till en häst. Hästar är flyktdjur och om de blir överraskade och skrämda är deras första instinkt att fly och om det inte går ex om dom sitter fast (som i en spilta) försvarar dom sig genom att sparka istället. Genom att smacka förvarnar du och gör hästen uppmärksam på att du är där."Dagens tips!

"Rengör och gänga upp broddhålen med en gängtapp dagen innan tävling på gräs. då slipper du stressmomentet på tävlingsplatsen där det ofta är oroligt runt hästarna. När broddhålen väl är gängade trycks en halv öronpropp eller bomull i varje broddhål.Öronpropparna kan sitta i flera dagar och är lätta att ta ur"You need to focus!

Koncentrationsnivån på topp! :D

Dagens tips!

"Färska sår rengörs med vatten, därefter kan det etsas genom att en halv citron gnids över såret. Virron har ett pH-värde som inga bakterier kan överleva, på så sätt unviker man varbildning. Citron kan också underlätta bildandet av en sårskorpa"Dagens tips!

Tänkte börja med en ny kategori i bloggen nämligen dagens tips. Vad tror ni om det? Kommer jag ha ett tips om dagen (nästan iallafall) som rör hästar eller ridsport.
Börjar med det imorgon så blir det första dagen jag är borta :)
Säg gärna vad ni tycker om den!1

MOT KROATIEN!

Nu sitter jag nog på flyget till Kroatien!!
Hoppas ni har det awsome här hemma!! :D '
Kommer ha bättre uppdatering nu än på Peace and Love iallafall!
Älskar er!

Im on the edge of glory!

Hade då en provridning på Lilla B idag :)
Gick bra :) Såg jättefint ut på marken och hon red henne toppen! Gick bra i hoppningen också men klart det blir lite missförstånd när man aldrig ridit hästen tidigare. Men både häst och ryttare skötte sig bra :) Får väll se vad dom tyckte om henne :) Men hon hoppade inte så mycket utan var det interessant blir det en träning för hennes tränare också så tränaren kan vara med och bestämma :)
Britney från ridlägret
Tänkte rida Calle också men den tiden fanns inte alls... >.< Blev lite bråttom då dom var lite sena och skulle hämta 2 av kattungarna också... Men men... han dör  nog inte av att vila en dag extra. Får se till att köra hårdträning när jag kommer hem då det börjar närma sig hammarötävlingarna då!

My sweetheart!


Kroatien here I come!!! :D

Nu sitter jag i bilen på väg mot Kroatien!! Eller ja, vi mellanlandar lite på Arlanda för att byta fordon bara ;)

Vaknat!

Hej på er!
Nu har jag precis ätit frukost efter att ha kommit hem från jobbet kl 03.00 vilket var superkul som vanligt!! ÄLSKAR ATT JOBBA DÄR!
Och igår träffade jag dessutom jättemycket roligt folk! Mycket uppskattat!! :D
Idag är det som sagt provridning på Lilla B och sen ska även några kattungar åka... :( kommer sakna dom!! Min favvo som åker idag också... Men blir nog skönt att bara ha 3 istället för 5 stycken små iallafall :)
Nu måste jag skynda mig så jag hinner med allt innan vi åker!

Bilder från Romme!

När jag var och tävlade i Borlänge i Rommehoppet den 25 Juni så vann jag ett presentkort på bilder från equipes photoshop. var och kollade där och gillade 2 bilder! Den ena är under ärevarvet när Calle vann 110 och sen är det en bild från ett blått räcke med vit typ låda under. vet dock inte vilken jag ska välja! Supersvårt!
Kan inte lägga upp dom här men här finns en länk till bilderna!
Fick ju ingen egen blid från ärevarvet så kanske roligare att ha en sån bild än en hoppbild.... ja jag vet inte... blir till att fundera på! Har ni någon favvo kan ni ju lämna en kommentar!

längesen vi sågs!

haha, heej!
Så här lång tid kunde jag hålla mig borta ;) men tror jag packat typ det mesta iallafall! Annars får jag väll ta mig en shoppingrunda därborta! Har med mig kläder och skor iallafall, vad mer behövs? ;)
kan berätta om dagens ridning istället!
Red Lilla B i paddocken och hoppade henne lite! Vi tyckte det var superroligt båda 2 och jag kan inte sluta le när jag rider henne! Man känner verkligen hennes positivitet som strömmar genom hela kroppen! Underbart! Svårt att vara morgonsur då ;) Hoppade iallafall en linje på ca 17-18 galoppsprång och red 6 galoppsprång i början och sen 4 när hindrena blev lite högre (ca 110). Sen hade jag ett hinder på mittlinjen mest för att ha att byta varv. Men hon skötte sig super! Pigg Of course, men å andra sidan var det ju längesen hon hoppade så det får man acceptera! :)
Fick lite bråttom på morgonen då jag glömde tiden lite när jag red Britney så blev till att longera Calle med pessoalounge. Jag tycker pessoalounge funkar super på nästan alla hästar jag haft den på men Calle går inte alls bra på den... han har så lätt att sänka huvudet och är snarare en sån häst som går för lågt i formen än för högt. Men pessoaloungen sänker han bara huvudet ännu mera och känns inte som han arbetar ordentligt. Dessutom lyckas han alltid dra ut den... så när jag byter varv får man spänna ihop den igen... Nej, får nog ta några andra hjälptyglar när jag longerar honom nästa gång tror ja...
Så det var min hästdag det! Eller ja, hästtimmar som jag hinner med på morgonen innan jobbet :P Imorn blir det jobb i kiosken 11-20 och sen far jag iväg och jobbar på frimis 20-03! Full rulle med andra ord! Sen snabbt hem o sova några timmar innan provridning av B vid 9 :P Tur att jag får vila upp mig i Kroatien sen!
Fin bild på B från ridlägret :)

Packa packa packa...

Nu håller jag på att packa för fullt här till Kroatien... och va svårt det är... och måste försöka packa klart typ allt idag. För imorn jobbar jag 11-20 och sen 20,30-03,00 och sen är det provridning på Lilla B vid 09.00 på lördagen, och dom ska hämta 2 av kattungarna! Finns inte en chans att jag hinner packa imorn och på lördag... Så är väll bara att stå i då...
Borde nog försöka sluta blogga nu så jag får något gjort även om jag trivs mycket bättre här ;)
See ya!

Falsterbo App

För mig som tyvärr inte kan vara på plats i  Falsterbo hittade jag iallafall en app där man kunde hänga med på nyheter, resultat, startlistor och erbjudanden (vilken inte var det roligaste när man inte kan vara där och ta del av dom >.<)

Men en bra app om man vill ha lite koll!

 

Appen finns om du söker på Falsterbo horse show 2011 på App store.

 

 


Fullt ös!

Ledsen att min uppdatering har varit kass men har inte riktigt satt mig tillrätta sen jag kom hem! varit sjukt trött på kvällarna och fullt upp med stela och pigga hästar på mornarna... Men nu är jag Back on Track!
Har börjat satt igång hästarna nu iallafall. Britney får sättas igång lite direkt på banan medans Calle har fått gått ut lite i skogen. britney har en provridning på lördag så vill gärna ha henne igång och lite mjuk i sidorna så hon får en rättvis uppvisning ;) Men sen ska jag iväg en vecka igen på lördag till Kroatien! Nice! Så då får dom vila igen... Calle kan behöva ta det lite lungt så han får gå lite på halvfart den här veckan också.
Men Lilla B går iallafall toppen! Hon brukar kunna vara rätt pigg och så när man sätter igång henne efter en veckas sommarbete men hon skötte sig över förväntan! Lite stel och spänd men inget man kan säga så mycket om när hon inte gjort något på en vecka! Så tänkte hoppa henne lite smått imorn så får vi se! Goooa häst! <3
Calle red jag ut med i Tisdags och  idag fick han också gå i paddocken! Han blir lite stark när han inte vill jobba och hänger sig lite i bettet... vet inte riktigt hur jag ska komma åt honom då men tyckte ändå att det släppte lite i slutet... Men blir nog till att ta tag på lite dressyrträningar när vi kommer hem från kroatien!
Nu vet ni iallafall vad som händer på hästfronten! : Och uppdatering kommer! :D

Anonyma kommentarer

har fått in anonyma kommentarer...
Vore modigt och lättare för mig om ni kunde skriva med namn då jag lättare kan svara på era kommentarer! Svårt att svara på vissa då jag inte vill ha upp det separat i inlägg... Så snälla! Skriv namn nästa gång ska jag svara så snällt!
Visst kan man glömma att skriva namn men många skriver det också för att dom inte vill att man ska veta att dom skrev det.. och det blir bara fegt och konstigt! Men hur som... skriver ni en fråga ni vill ha svar på så skriv någonstans jag kan svara på den också! :D

Väl hemma!

Hej på er!!
Blivit lite dålig uppdatering under tiden jag varit på Peace & Love. Men nu är jag hemma och har verkligen haft det toppen!!! :D Superroligt men är sjukt trött och rätt sliten nu :P Så tänkte försöka mig på att sova men uppdatering kommer och ska försöka få upp calles film från rommehoppet :)
Älskar att ni varit inne och kollat på bloggen  medans jag varit borta! Guldvärda!<3

RSS 2.0